Piškotki

Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke – vaš spletni brskalnik na računalnik shrani majhne datoteke z besedilom in vam z njihovo pomočjo zagotavlja bolj prijazno in varno uporabo spletne strani. Piškotki se večinoma uporabljajo za shranjevanje uporabniških nastavitev in raznih drugih informacij, npr. vsebine nakupovalnega vozička na spletnih trgovinah. Pogosto se uporabljajo tudi za pomoč pri anonimnem analiziranju prometa na spletni strani tako, da posredujejo anonimizirane informacije zunanjim storitvam, kot je Google Analytics.

Praviloma piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in so eden izmed osnovnih gradnikov spletnih strani, kot jih poznamo danes. Če vas nismo pomirili, ali preprosto gojite sovraštvo do piškotkov, lahko piškotke na tej strani in vseh ostalih onemogočite. Več o piškotkih in tem, kako jih izklopiti, si lahko preberete na www.aboutcookies.org.

Piškotki na tej strani

Na tem spletnem mestu se uporabljajo lastni piškotki, ki zagotavljajo delovanje storitve in neinvazivni piškotki tretjih oseb. V primeru slednjih, tretje osebe shranjujejo piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje storitev in podatke izključno za našo lastno uporabo. V tabeli spodaj so navedeni piškotki, ki se lahko namestijo vsakemu obiskovalcu. Tretje osebe lahko obiskovalcem, ki so prijavljeni v njihove storitve, namestijo tudi dodatne piškotke – skladno z njihovimi pogoji uporabe storitve, na katere nimamo vpliva, niti jih ne moremo nadzirati.

Piškotek Trajanje Namen
__utma 2 leti Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmb 30 minut Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmc seja Statistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmz 6 mesecev Statistika obiska in uporabe spletne strani.
PREF 10 let Delovanje YouTube predvajalnika.
VISITOR_INFO1_LIVE 8 mesecev Delovanje YouTube predvajalnika.
YSC seja Delovanje YouTube predvajalnika.
demographics 18 mesecev Delovanje YouTube predvajalnika.
use_hitbox seja Delovanje YouTube predvajalnika.
NID 6 mesecev Delovanje zemljevida Google Maps.
PREF 2 leti Delovanje zemljevida Google Maps.
comment_author_* 2 tedna Pomoč pri oddaji komentarjev.
comment_author_email_* 2 tedna Pomoč pri oddaji komentarjev.
catAccCookies 10 let Nastavitve obvestila o piškotkih.