Avtomatsko knjiženje dokumentov

Sistem Minerva omogoča vodenje poslovanja po sistemu za dvostavno knjigovodstvo.

Sistem vsebuje ažuren kontni plan in izdelan sistem avtomatskih vknjižb, kar vam omogoča avtomatski prenos poslovnih dogodkov iz tekočega poslovanja v glavno knjigo. Kontni plan, nastavitve AOP oznak (za izdelavo bilanc) in nastavitve  avtomatskega  knjiženja lahko prilagodite zahtevam vašega poslovanja. V sistemu lahko nastavite splošna pravila npr. v okviru izdanega računa ali pa pravila knjiženja za posameznega partnerja, za posamezen artikel itd.

Kontni plan in nastavitve lahko brišete, popravljate, dopolnjujete in si knjiženje v glavno knjigo prilagodite po vaših željah. Zaradi prihranka časa in lažjega dela so vknjižbe v glavno knjigo avtomatske, kljub temu  pa lahko v glavno knjigo knjižite tudi ročno.

Ko vnesete račun in ga potrdite (s tem ga prestavite v modul glavne knjige) ga nato po prednastavljenem pravilu kontirate in ga poknjižite. Nato uvozite ali vnesete bančni izpisek, ki ga z enim klikom poknjižite – na ta način se knjižbe računa in bančnega izpiska v saldakontih avtomatično zaprejo.